08.10.12

Et grått hårstrå forstørret fra hårtap

Posted in Okategoriserade at 07:51 by

Ser vi på et grått hårstrå gjennom et Scanning Electron Microscope (SEM) blir det klart at hårstrået inneholder pigmentkorn (melanosomer), og at disse er defekte og kun delvis fylt med pigmentmaterialet melanin. Dette er grunnen til at et hårstrå blir grått, som en direkte årsak av mangelen på pigment og hårtap. Derimot vil et hårstrå som er fullt av pigment ha en blond, brun, svart eller kombinert farge. Den manglende evnen til å produsere pigment samt evnen til å bygge opp pigmentkorn er noe som øker med et menneskes alder. De grunnleggende årsakene til dette er ikke helt klart, en kunnskapsmangel som ikke er uvanlig når det kommer til ulike hendelser i kroppen. Dette er fordi mange av prosessene i kroppen ennå ikke er vitenskapelig forstått på molekylnivå.Comments are closed.